2008/2009 évad

Társulatunk 2009. április 11-én tartotta a  Komámasszony, hol a stukker? c. komédia bemutatóját. Görgey Gábor legtöbbet játszott színpadi művét Huszti Péter rendezésében korábban már az Amerikai Egyesült Államokban is sikerrel játszották.

Az alapszituáció, hogy egy szobába öt társadalmilag különböző férfi be van zárva. Ki akarnak jutni a helyiségből, kivéve azt, akinél épp a hatalom (stukker) van. A pisztoly körbejár. A szereplők hol a hatalmat birtokolják, hol pedig annak kiszolgáltatottjai. Egyedül K. Müllerhez nem kerül a revolver, hiszen ő belülről eredően a hatalmat szolgálja. A kulcs a plafonon lóg, de vajon sikerül elhagyni a szobát? Az előadás végén erre is megkapjuk a választ.

A közönség is érzékelhette, hogy Görgey első egész estés darabja megírása óta sem vesztette el aktualitását. Az este folyamán Koncz Gábor, Mikó István, Nemcsák Károly, Győri Péter és Viczián Ottó biztosították a jó szórakozást.

Nagy sikerrel mutattuk be Örkény István  Macskajáték című tragikomédiáját  2008. október 18-án Újpesten az Ady Endre Művelődési Központban.

A groteszk történet főhősét, Orbánnét Pásztor Erzsi alakítja, aki értelmetlen és reménytelen szerelmét rá akarja erőszakolni mindenkire.  Az özvegyasszony Németországban élő, tolószékes nénjét Tóth Judit játssza, akivel telefonon beszéli meg élete történéseit. Többek között azt, hogyan hódítja el tőle barátnője (Földi Teri) rajongása tárgyát, a nyugalmazott tenort (Konrád Antal). A művet Őze Áron rendezésében láthatták.

Pásztor Erzsi felejthetetlen alakítását a közönség az előadás végén hatalmas tapssal hálált meg neki is és a többi színésznek, akik szintén elnyerték a nézők tetszését.

Gratulálunk az előadás minden alkotójának!

Legújabb előadásunkat,  A faun c. vígjátékot teltház előtt mutattuk be  2008. november 22-én. A címszerepben Dózsa Zoltánt láthatta a közönség, aki első alkalommal játszott a Turay Ida Színházban. A társulat összeszokott színészeivel együtt egy remek hangulatú előadást hoztak létre  Márton András rendezésében, aki szintén szerepelt a darabban.

A faun talán a közönség körében is bevégezte küldetését azzal, hogy nemcsak egy kellemes estét tölthettek el a színházban, hanem elgondolkoztak az előadás mondanivalóján is.